Sikh Yatri rundreise

Fra 8990,- per person (for gruppe på 20 personer)
Tranport + Hotell + Måltider (Fly kommer i tillegg*)

Bli med på en uke Sikh Yatri reise i Pakistan der vi besøk mange hellige steder. All transport og hotell er inkludert i prisen, det eneste som kommer i tillegg er flybilletten som varierer med når du skal reise.

* Fordi flyprisene kan ha store variasjoner i forhold til reisedatoer, har vi valgt å ikke ta med fly i prisen. Når passasjerer tar kontakt med ønsket reisedato, legger vi til fly og oppgir totalprisen inkludert fly.

Sikh Yatri - (Pilgrim)

Sikhene har lenge etterlengtet en tur til Pakistan siden deres grunnlegger og første Guru, Sri Nanak Dev ble både født, og gikk bort i nåværende Pakistan. Under deling i 1947 valgte de fleste Sikh å flytte til India, og India har fortsatt den største Sikh befolkningen, selvom mange andre land begynner å bli store.

Grunnet geo-politiske forhold mellom India og Pakistan har det vært begrensninger på reisetillatelser / visum for Sikh Yatri (pilgrimsreisende) til Pakistan, og mange har gjennom siste 70+ åra stått ved grensen og bare kunne sett over grensa med kikkert på sin første Gurus siste tilholdssted i Kartarpur Darbar Sahib, Pakistan.

Nå har GoFly As forhandlet frem avtaler med både den Pakistanske ambassaden, og næringene i Pakistan for å kunne tilby Sikher en uforglemmelig reise rundt Pakistan og besøke deres hellige steder.

Ved kjøp av gruppereise via GoFly, kan prisen bli billigere i forhold til gruppestørrelsen.

3 store helligste steder

Det finnes mange Gurdwara i Pakistan, og mange har en omfattende historie. Vi gir en kort innføring i de tre hovedsteder vi har satt frem i denne reisen.

Gurdwara Janam Asthan

Nær byen Lahore, ligger byen Nankana Sahib. Dette er stedet der Guru Nanak Dev ble født. Byen het Rai-Bhoi-Di-Talwedi før men etter fødsel av Guru  Nanak, ble byens navn endret til Nankana Sahib. Her ble det bygget en stor Gurdwara som besøkes av tusenvis hvert år.

Gurdwara Panja Sahib

Panja Sahib ligger i pakistanske byen Hassan Abdal. Gurdwara her ble bygget av Maharaja Ranjeet Singh på det stedet Guru Nanak flyttet på fjell og frem kom det rent kildevann. Guru Nanaks håndavtrykk ble gravert i steinen her ved kildevannet.

Gurdwara Darbar Sahib

Gurdwara Darbar Sahib i Kartarpur har nylig vært gjennom omfattende oppgraderinger i regi av Pakistanske regjeringen i forbindelse med åpning av Kartarpur Korridor. Dette er stedet Guru Nanak Dev tilbrakte siste 18 år av hans liv, og gikk bort fra denne verden.

Mindre kjente steder, og severdigheter i Pakistan

Når man først er innom er det mulighet å besøke disse stedene dersom tiden tillater dette. Vi prioriterer selvfølgelig helligsteder, men hvis vi har tid til overs, drar vi gjerne innom disse.

Faisal Masjid

Kong Faisal av Saudi Arabia gav denne moskeen som gave til Pakistan. En av de mest kjente landemerker for byen Islamabad.

Lahore kongelig fort

Bygget i Mogul konge tiden, Shahi Qila, er en god tilbakeblikk i historien og hele Lahore er preget av Mogul arkitektur og historie.

Kongelig moske

Badshahi Masjid, ble bygget i Lahore av Mogul kongene, og er fortsatt en av de største moskeene i Lahore. Dette ikoniske landemerke besøkes av flere tusen hvert år.

Khewra saltgruene

Verdens største saltgure finnes nær Kalar Kahar, på vei fra Islamabad til Lahore. Vi tar en kort opphold for å besøke underverket. Saltgruen har blitt en populær turist attraksjon.

Gruppen kan velge å fly direkte til Lahore, eller velge å fly til India og krysse grensa inn til Pakistan fra Wagah Border. Prisen på turdelen som foregår i Pakistan er den samme uansett henting på flyplass eller grensa.

Turens oppsett

Dag 1 - Henting på Wagah Border + Lahore Bytur
Innsjekk i hotell, og ettermiddagstur til Gurdwara Dera Sahab Sir Guru Arjan Dev + Samadhi Mahraja Ranjeet Singh

Dag 2 - Nankana Sahab + Sacha Soda Sheikhupura
Starte dagen i Lahore, og ende i Lahore

Dag 3 - Besøke Kartarpur
Starte dagen i Lahore, og ende i Lahore

Dag 4 - Besøke Rori Sahab i Faisalabad
Starte dagen i Lahore, og ende i Lahore

Dag 5 - Besøke gravstedet til Baba Farid Shakarganj Pakpattan
Starte dagen i Lahore, og ende i Lahore

Dag 6 - Gurdwara Panja Sahab i Hassan Abdal
Starte dagen i Lahore, og ender i Islamabad

Dag 7 - Dagstur i Islamabad
Sightseeing i Islamabad, og Murree - Lunsj i Murree

Dag 8 - Dagstur i Lahore
Forlate Islamabad, shopping i Anarkali Bazaar, og sight seeing i Lahore

Dag 9 - Dagstur i Lahore (Alternativ fri dag)
Avslappende rundttur i Lahore, alternativt kan de som ønsker besøke forfedres landsby (transport kan arrangeres mot ekstra kostnad)

Dag 10 - Sjekke ut fra hotell, og transport tilbake til Wagah Border

Måltider

3 daglige måltider er inkludert i prisen.

Noen restauranter krever ekstra betaling for drikke.

Transport

En luksus minibus følger gruppen hele veien, fra flyplass, til hotell, alle destinasjoner og tilbake til flyplass etter endt tur.

4 stjerners hotell

2 netter i Islamabad, og 7 netter i Lahore, foregår i 4-stjerners hoteller som vi har god erfaring med.
Frokost er inkludert.

Snakk punjabi

Underveis i hele turen, vil du møte punjabi talende guider, service folk og sjåfør. Det vil ikke være behov, men de kan snakke engelsk hvis nødvendig.