Sikh Yatri rundreise i Pakistan

Pris kommer...!

Bli med på en uke Sikh Yatri reise i Pakistan der vi besøk mange hellige steder. All transport og hotell er inkludert i prisen, det eneste som kommer i tillegg er flybilletten som varierer med når du skal reise.

Sikh Yatri - (Pilgrim)

Sikhene har lenge etterlengtet en tur til Pakistan siden deres grunnlegger og første Guru, Sri Nanak Dev ble både født, og gikk bort i nåværende Pakistan. Under deling i 1947 valgte de fleste Sikh å flytte til India, og India har fortsatt den største Sikh befolkningen, selvom mange andre land begynner å bli store.

Grunnet geo-politiske forhold mellom India og Pakistan har det vært begrensninger på reisetillatelser / visum for Sikh Yatri (pilgrimsreisende) til Pakistan, og mange har gjennom siste 70+ åra stått ved grensen og bare kunne sett over grensa med kikkert på sin første Gurus siste tilholdssted i Kartarpur Darbar Sahib, Pakistan.

Nå har GoFly As forhandlet frem avtaler med både den Pakistanske ambassaden, og næringene i Pakistan for å kunne tilby Sikher en uforglemmelig reise rundt Pakistan og besøke deres hellige steder.

3 store helligste steder

Det finnes mange Gurdwara i Pakistan, og mange har en omfattende historie. Vi gir en kort innføring i de tre hovedsteder vi har satt frem i denne reisen.

Gurdwara Janam Asthan

Nær byen Lahore, ligger byen Nankana Sahib. Dette er stedet der Guru Nanak Dev ble født. Byen het Rai-Bhoi-Di-Talwedi før men etter fødsel av Guru  Nanak, ble byens navn endret til Nankana Sahib. Her ble det bygget en stor Gurdwara som besøkes av tusenvis hvert år.

Gurdwara Panja Sahib

Panja Sahib ligger i pakistanske byen Hassan Abdal. Gurdwara her ble bygget av Maharaja Ranjeet Singh på det stedet Guru Nanak flyttet på fjell og frem kom det rent kildevann. Guru Nanaks håndavtrykk ble gravert i steinen her ved kildevannet.

Gurdwara Darbar Sahib

Gurdwara Darbar Sahib i Kartarpur har nylig vært gjennom omfattende oppgraderinger i regi av Pakistanske regjeringen i forbindelse med åpning av Kartarpur Korridor. Dette er stedet Guru Nanak Dev tilbrakte siste 18 år av hans liv, og gikk bort fra denne verden.

Mindre kjente steder, og severdigheter i Pakistan

Når man først er innom er det mulighet å besøke disse stedene dersom tiden tillater dette. Vi prioriterer selvfølgelig helligsteder, men hvis vi har tid til overs, drar vi gjerne innom disse.

Faisal Masjid

Kong Faisal av Saudi Arabia gav denne moskeen som gave til Pakistan. En av de mest kjente landemerker for byen Islamabad.

Lahore kongelig fort

Bygget i Mogul konge tiden, Shahi Qila, er en god tilbakeblikk i historien og hele Lahore er preget av Mogul arkitektur og historie.

Kongelig moske

Badshahi Masjid, ble bygget i Lahore av Mogul kongene, og er fortsatt en av de største moskeene i Lahore. Dette ikoniske landemerke besøkes av flere tusen hvert år.

Khewra saltgruene

Verdens største saltgure finnes nær Kalar Kahar, på vei fra Islamabad til Lahore. Vi tar en kort opphold for å besøke underverket. Saltgruen har blitt en populær turist attraksjon.

Turens oppsett

Turen er satt opp med Pakistan Airlines fly lørdag til lørdag. (altså 1 uke)

De første turene vil bli satt opp som en gruppereiser, men etterhvert vil dette bli et tilbud gjennom hele året, hvor datoene skal bli valgfritt fra lørdag til lørdag.

Gjennom hele reisen er transport i Pakistan (Til/fra hotell og severdigheter) inkludert, samt hotellopphold for alle netter. Hotelloppholdet inkluderer også frokost.

Alle hotell er 5-stjerners, og gjennom hele reisen vil det være samme sjåfør/guide som viser frem til Gurdwara. Fremme på Gurdwara har stedene egne guider som jobber der som er Sikh.

Det vil også bli mulighet til å utforske byene på egenhånd på kvelden. Da kan reisende velge å ta drosje, eller hvis flere vil gå samlet, ta transporten.

Direktefly*

Flyvning i økonomiklasse inkludert i prisen med Pakistan Airlines direkte* fly

(* Flyet har en teknisk stopp i københavn på tilbakeveien, men det er ikke behov for å bytte fly.)

Transport

En luksus minibus følger gruppen hele veien, fra flyplass, til hotell, alle destinasjoner og tilbake til flyplass etter endt tur.

5 stjerners hotell

3 netter i Islamabad, og 4 netter i Lahore, foregår i 5-stjerners hoteller som vi har god erfaring med.
Frokost er inkludert.

Snakk punjabi

Underveis i hele turen, vil du møte punjabi talende guider, service folk og sjåfør. Det vil ikke være behov, men de kan snakke engelsk hvis nødvendig.